Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hassan Mohammad från Malung, född i Kuwait, få inspiration till att bli polis av polisen Isabell Ornby på företagsmässan i Malung. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Här tar Hassan i Malung första steget till att bli polis

Uppdaterad
Publicerad

Förhållandevis få poliser i Sverige har utländsk bakgrund.

Men nu har Hassan Mohammad i Malung tagit första steget mot att söka till polishögskolan.

– Måste träna på att simma bara, säger han.

Under den stora företagsmässan i Malung som hölls under veckoslutet fanns i år ett särskilt jobbsökartorg där företag och offentliga myndigheter lockade med anställningar.

Polisen var en av utställarna.

Och det blev napp.

Från Kuwait och vill bli polis

– Jag jobbar inom hemtjänsten här i Malung nu men vill bli polis, säger Hassan Mohammad som ursprungligen kommer från Kuwait.

Det har nyligen uppmärksammats politiskt i riksdagen att det är förhållandevis få personer med utländsk bakgrund som är poliser i Sverige. Runt sju procent av dagens poliser har utländsk bakgrund jämfört med omkring 20 procent av hela befolkningen.

Behövs fler poliser födda utomlands

– Det som är bra med Hassan är att vi behöver få in en bredd i polisyrket, säger polisen Isabell Ornby som var en av dem som deltog vid mässan i Malung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.