Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samhällsutvecklingsutskottet tycker att kulturskolans verksamhet i Härjedalens kommun ska finansieras genom att avverka mer skog – i klippet berättar Lars-Olof Mattsson (M) mer. Foto: SVT

Förslaget i Härjedalens kommun: Avverka mer skog för kulturskolan

Publicerad

Sälja mer timmer, avvakta renoveringar och ställa in företagargalan.

Så vill samhällsutvecklingsskottet ge kulturskolan och fritidsgårdarna i Härjedalens kommun en chans.

Bildningsförvaltningen står inför minskade anslag för fritidsgårdarna och kulturskolan. Nu vill samhällsutvecklingsutskottet hjälpa till med att lösgöra 1,8 miljoner från sin budget.

– 1,8 miljoner kan översättas till ett antal tjänster som inte behöver sägas upp och ge tid att finna lösningar, säger samhällsutvecklingsutskottets ordförande Lars-Olof Mattsson (M).

Pengarna ska i så fall komma från ökad avverkning av kommunens skog, pausat anslag till renoveringar av samlingslokaler och inställd Företagargala.

– Vi kan hitta ett annat sätt att fira och prisa företagarna på.

Sparkrav i kommunen

Härjedalens kommun har stora sparkrav på sig men enligt Lars-Olof Mattsson (M) är det samhällsutvecklingsutskottet som har störst möjlighet att skjuta till pengar.

– Det är inga kåkar som kommer rasa för att vi inte renoverar i år, säger han.

Kommunstyrelsen kommer besluta om budgettillskottet den 15 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.