Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spanska turisterna Guillermo Jesus Ortega Martinez och Jorge Lopez Garcia har sett kampanjen på bussen. Foto: Fanny Berg/SVT

Eurovision-turister i Malmö utbildas i svenska sexköpslagen

Publicerad

”Buying sex in Sweden is a crime” – så lyder Länsstyrelsens och polisens gemensamma kampanj, riktad till besökare under Eurovision Song Contest i Malmö.

Kampanjen rullar som ett bildspel på stadsbussarna i Malmö, med information om att sexköp är olagligt i Sverige. Texten står på franska, italienska, engelska, ryska samt tyska och riktar sig till turister som besöker Malmö under Eurovision Song Contest.

– Det finns en risk att sådan här brottslighet ökar vid den här typen av evenemang, säger Anna Lindskoug, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Skåne.

Eurovision song contest 2024

Informationsblad har även skickats till hotell, taxibolag och fastighetsbolag.

Kampanj mot sexköp under Eurovision Song Contest

Kampanjen drivs gemensamt av länsstyrelsen och polisen i Skåne.

I bildspelet uppmanar man personer att ringa polisen på 114 14 om man misstänker att någon utsätts för sexköp eller trafficking.

Även numret till Kvinnofridslinjen, 020 50 50 50, kommuniceras i kampanjen, med uppmaningen att höra av sig om man själv utsätts för könsrelaterat våld eller hot.

Men vad tycker turisterna om kampanjen? I videon får du bland annat höra vad Luisa Krone från Tyskland tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet