Äldre par tvingades övernatta i Nackareservatet

Uppdaterad
Publicerad

En räddningsinsats pågick under tisdagsförmiddagen för att få ut en man ur skogen i Nackareservatet, efter att han blivit dålig under en kvällspromenad under måndagskvällen och tvingats övernatta i skogen.

Mannen i det äldre paret blev under kvällspromenaden dålig och klarade inte av att gå hem själv. Paret hade inte med sig någon mobiltelefon och kunde därför inte ringa efter hjälp, vilket ledde till att de blev tvungna att tillbringa natten i skogen.

Kvinnan i paret tog sig ut ur skogen under morgonen och kunde då larma efter hjälp. En sökinsats med hundpatruller och helikopter påbörjades och mannen hittades i svår terräng.

– Det har inte gått att landa med helikopter där mannen befinner sig då terrängen är svår, det är en komplicerad räddningsinsats, säger Rebecca Landberg, presstalesperson hos polisen.

Vid 11-tiden på tisdagen var räddningsinsatsen för att få ut mannen ur skogen avklarad. Han ska ha varit märkbart påverkad efter en natt utomhus i kylan, men är enligt polisen i övrigt relativt välbehållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.