Kommunstyrelsen i Sunne föreslår fullmäktige att lägga ned Klättenskolan. Foto: Olle Ängeby/SVT

Beslut taget om att föreslå nedläggning av Klättenskolan i Sunne

Publicerad

Trots att det är finns en majoritet för att driva Klättenskolan vidare, röstade kommunstyrelsen i Sunne för att föreslå nedläggning. Anledningen? Att oppositionen inte kom överens.

– Jag vågar inte sia om hur det går i fullmäktige. Där är det ett annat majoritetsförhållande, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Frykberger (M).

En majoritet är för att Klättenskolan ska finnas kvar. Men man är inte överens om hur.

Sverigedemokraterna och Hela Sunne vill driva skolan vidare som den är, som en F-4-skola. Socialdemokraterna vill ha en F-3-skola. De förslagen ställdes mot varandra, S-förslaget vann. Då la SD och Hela Sunne ned sina röster, vilket ledde till att majoritetens förslag om nedläggning slutligen vann och skickades vidare till fullmäktige.

Oenig opposition

Trots det kommer inte Socialdemokraterna att närma sig SD och Hela Sunne inför avgörandet i fullmäktige.

– Vi får se om de hör av sig. Vi vill se en renodlad lågstadieskola med förskola, annars hade vi ju röstat annorlunda, säger oppositionsrådet Linda Johansson (S).

Därmed är Klättenskolans framtid fortsatt osäker. Utgången i fullmäktige är högst oklar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrar och barn kämpar för att få behålla Klättenskolan utanför Sunne. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.