En man i 30-årsåldern omkom i en skidolycka i fjällmassivet Sylarna, i Jämtlands kommun, under tisdagen. Foto: Marie Selander, SVT

Skidåkaren i 30-årsåldern som omkom i Sylarna kommer från Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som omkom i en skidolycka i Sylarna i Jämtland under tisdagen kommer från Sundsvalls kommun. Det bekräftar polisen i Jämtland.

En man i 30-årsåldern omkom under tisdagen i en skidolycka vid Sylarna i Jämtland. Mannen står skriven på en adress i Sundsvalls kommun, bekräftar Per Thelin, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Jämtland, under torsdagen.

Mannen ska ha fallit nedför en höjd i samband med en topptur i en mycket brant offpist-terräng i fjällmassivet Sylarna som ligger i den så kallade Jämtlandstriangeln, i Åre kommun.

Larmet inkom vid 13-tiden på tisdagen och ett stort räddningspådrag inleddes med polis och fjällräddare. Väl på plats stod det klart att det rörde sig om en mycket allvarlig olycka.

Dödsolyckan är bara en av flera olyckor som inträffat i området de senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.