Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förhandlingarna mellan Israel och Hamas är inne i ett extremt känsligt skede. Det säger en av medlarna från Qatar – diplomaten Majed al-Ansari – som just nu besöker Stockholm. Foto: SVT

Medlaren om vapenvila-förhandlingarna: ”Extremt känsligt läge”

Uppdaterad
Publicerad

För många chanser har redan gått förlorade i samtalen om vapenvila mellan mellan Israel och Hamas. Det säger den qatariska medlaren Majed al-Ansari på besök i Sverige.

Samtalen om vapenvila mellan Israel och Hamas balanserar på en knivsegg. Men de fortsätter. Samtidigt är talesmannen för medlarlandet Qatar, Majid al-Ansari, på blixtvisit i Stockholm.

– Dödandet av civila måste få ett slut. För många möjligheter har redan gått förlorade i den här konflikten, säger han till SVT.

Krig mellan Israel och Hamas

Det lilla olje- och gaslandet har profilerat sig som medlarnationen som talar med alla sidor i ett stort antal konflikter. Sedan 2012 är Qatar värdland för Hamas politiska ledarskap. Det var också en av de första gulfstaterna som inledde handelsförbindelser med Israel, och är hem för Mellanösterns största amerikanska militärbas.

Hör medlaren om spelet bakom de känsliga förhandlingarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet