Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Hedman berättar om att få spela VM med nära vännen Erik Karlsson: ”Det ska bli oehört kul” Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Victor Hedman om konkurrensen bland backarna: ”Då tror jag inte vi går långt”

Publicerad

Erik Karlsson, Rasmus Dahlin, Jonas Brodin, Victor Hedman. Alla de är vana med stora roller och mycket istid i NHL. Då de ska spela tillsammans i VM är rollacceptansen viktig.

– Annars tror jag inte vi går långt, säger Hedman till SVT Sport.

Hör Hedman om att spela med vännen Erik Karlsson i spelaren ovan.

Ett av hela VM:s stora samtalsämnen inför premiären är Sveriges stjärnfyllda backuppsättning. Där finns bland andra de tidigare Norris Trophy-vinnarna (NHL:s bästa back) Erik Karlsson och Victor Hedman samt Rasmus Dahlin.

Ishockey-VM

– Helt otrolig backsida. Vi kommer nog ha väldigt kul och spela en rolig hockey. Pusha på offensiven och spela bra defensivt, säger Dahlin.

Han får medhåll av Hedman.

– Fantastiskt fin backsida. Det är såklart inspirerande och kul att se. Men det är en lagsport och vi behöver alla lagdelar och de ser alla fantastiskt bra ut, säger han.

Ni är många som är vana med stora roller och mycket istid. Finns det någon risk för gnissel?

– Skulle det bli så tror jag vi inte går långt. Det gäller att alla accepterar sina roller vad gäller istid, powerplay, boxplay. Du kan inte komma hit och förvänta dig samma roll som hemma. Men det tror jag inte kommer vara några problem.

Att åka till VM var inget svårt beslut för Hedman då hans Tampa Bay Lightning och åkte ur Stanley Cup-slutspelet.

– Man börjar bli lite äldre så man vet inte hur många gånger man kommer ha möjligheten att få åka och representera Tre Kronor. Så den här gången var det ett enkelt beslut.

Sverige har målats upp som en guldfavorit. Mycket tack vare backsidan. Ett favoritskap som Hedman köper.

– Kollar du på laget så absolut, men det är inte alltid bästa laget på pappret som vinner. Det är klart det är kul att nämnas där uppe, hellre det än något annat.

Vad skulle ett guld betyda för dig?

– Oerhört mycket. VM-guldet är bland det största jag vunnit. Jag vill ha en repris på det jag upplevde sist jag var med Tre Kronor (2017).

Hedman och Erik Karlsson är nära vänner privat, men har inte spelat tillsammans sedan 2016. Hör Hedman berätta om vad det betyder att spela tillsammans i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet