Se Mika Zibanejads två assists mot Washington. Foto: Bildbyrån

Washington illa ute mot New York Rangers

New York Rangers går mot en svepning.

Under natten mot lördag kom tredje segern över Washington där Mika Zibanejad stod för två målgivande passningar.

Efter två inledande segrar för Rangers i New York, vände denna åttondelsfinalserie till huvudstaden.

Hemmalaget fick en lovande start när John Carlson fyllde på offensivt redan efter fem minuter.

Han fick pucken innanför blålinjen och skickade snabbt i väg ett skott som inte såg otagbart ut, men som såg ut att ställa Igor Shesterkin mellan stolparna fram till 1-0.

Men roligare än så blev det inte målmässigt för Washington.

Dubbla assist från Zibanejad

Redan en dryg halvminut senare styrd Chris Kreider in ett skott från Mika Zibanejad fram till 1-1.

I numerärt underläge bara ett par minuter senare, fullbordade sedan Barclay Goodrow vändningen via en snabb omställning.

”Pressar dem bra”

Tre av matchens fyra mål kom redan i den första perioden. Under mittakten kunde Vincent Trochek i numerärt överläge pricka in vad som skulle bli slutresultatet 3-1 till gästerna – snyggt framspelad av Zibanejad.

– Vi pressar dem bra, särskilt när det gäller returer och att återerövra pucken. Vi gör ett bra jobb med att vinna de där avgörande puckstriderna och tar chanserna när vi får dem, sa Zibanejad efter segern.