Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Leif Dahlströms känslomässiga berättelse om hur det är att mista sin son i en trafikolycka. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Sonen dog i epa-olycka – pappa Leif berättar om sin sorg för unga i Delsbo

Uppdaterad
Publicerad

Leif Dahlström förlorade sin son i en epa-olycka för sju år sedan. Nu informerar han unga om trafiksäkerhet på epa-träffar i Hälsingland.

– Det hedrar Joel, och sedan är det lite terapeutiskt för mig att prata om det här, säger Leif Dahlström.

Länsförsäkringar i Gävleborg och Fritidsgårdarna i Hudiksvalls kommun ordnade kvällen ”På egen risk”, med fokus på trafiksäkerhet.

Epa-träffen ägde rum i Delsbo Bygdegård, och en av punkterna var föreläsningen där Leif Dahlström berättade sin historia om hans 15-årige son som dog i en olycka med en epatraktor för sju år sedan.

Utöver Leifs berättelse iscensatte räddningstjänsten en trafikolycka och visade ungdomarna hur räddningsarbetet går till. Polisen pratade även om lagar och regler som gäller för långsamtgående fordon så som epatraktorer, mopedbilar och moped.

Hör Leif Dahlström berätta hur det är att mista sin son i en trafikolycka i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.