Den tillfälliga klubbchefen Richard Nylin blir permanent. Foto: HV71

Richard Nylin blir ny klubbdirektör i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Richard Nylin, som under en tid varit tillförordnad på posten som klubbdirektör i HV71, får nu jobbet permanent.

– Det känns hedrande och väldigt spännande, säger han.

Richard Nylin anställdes av HV71 som kommersiell chef i oktober 2023. Men när Johan Lindbom tog över som tränare av herrlaget var det Richard Nylin som fyllde rollen som tillförordnad klubbchef. Nu har den rollen blivit permanent, skriver HV71 i ett pressmeddelande.

”Det känns hedrande och väldigt spännande”, säger Richard Nylin.

Över hundra sökanden

Sedan början av 2024 har HV71:s jakt på en permanent klubbchef resulterat i över hundra ansökningar – som mynnade ut i sex slutkandidater. Då bestämde man att Richard Nylin var det bästa alternativet.

”Richard har gjort det oerhört bra under tiden som tillförordnad klubbdirektör”, säger Andreas Davidsson, tf ordförande i HV71 i pressmeddelandet.

Kombinerar två roller

Richard Nylin kommer fortsatt kombinera rollen som klubbdirektör med rollen som kommersiell chef.

”Mitt uppdrag nu blir bland annat att jobba vidare med arenautvecklingen både på kort och lång sikt, men även att ha en bra dialog med våra fans och partners”, säger Richard Nylin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.