Se stortalangen Momoko Tanikawas drömmål i spelaren ovan. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Rosengård ångar på – besegrade Häcken efter stortalangens drömmål

FC Rosengård och stortalangen Momoko Tanikawa ångar på.

Skåningarna vann toppmötet med BK Häcken och 19-åringen stod för ett drömmål i 2–0-segern.

– Jag vet inte vad jag ska säga längre. Det är bara att titta och njuta, säger lagkapten Caroline Seger om Tanikawa till SVT Sport.

Se stortalangen Momoko Tanikawas drömmål i spelaren ovan.

BK Häcken hade chans att haka på FC Rosengård och Hammarby i toppen av den damallsvenska tabellen på måndagskvällen.

Supertalangen Momoko Tanikawa visade dock tidigt att det skulle bli Skånelagets kväll. 19-åringen slog till med sitt sjunde mål för säsongen när hon bombade in ledningsmålet från distans i den sjunde minuten.

När Olivia Schough, med turen på sin sida, sedan satte 2–0 i början av andra halvlek var saken klar.

Hyllningen: ”Bara att njuta”

Resten av matchen blev en transportsträcka och BK Häcken har nu fem poäng upp till toppduon Rosengård och Hammarby.

– Jag är otroligt stolt över tjejerna. Vi måste fortsätta. Allt detta arbete kommer inte vara till någon nytta om vi inte fortsätter, säger lagkaptenen Caroline Seger till SVT Sport efter matchen.

Vad finns det att säga om en spelare som Tanikawa som gör sitt sjunde mål på sex matcher?

– Jag vet inte vad jag ska säga längre. Det är bara att titta och njuta. Det är en jätteskicklig fotbollsspelare och jag hoppas hon bara fortsätter.

Hammarby vann planenligt borta mot Piteå (1–0) efter ett tidigt mål från talangen Ellen Wangerheim.

Se och hör expert Hanna Marklund ge sin analys av FC Rosengårds säsongsinledning i spelaren nedan.

Hanna Marklund om FC Rosengård. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN