Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallaren Perry Olsson får inte förlängt kontrakt av Svenska skidlandslaget. Hör SVT:s expert Anders Blomquist om beskedet. Foto: Bildbyrån/SVT

Expert Anders Blomquist: ”Ett självskadebeteende”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports längdskidsexpert Anders Blomquist förstår inte hur skidförbundet och vallachefen Anders Svanebo resonerar när man inte längre vill ha vallaren Perry Olssons tjänster.

– Det verkar som ett självskadebeteende. Det går faktiskt inte att förstå, säger Blomquist.

Vad är det som gör Perry Olsson så bra i dina ögon?

– Perry Olsson är en av världens mest meriterade och erfarna vallare. Han är fantastisk duktig på fästvalla som är det han jobbar mest med i svenska laget. Han är också väldigt nyfiken på struktur och gliddelarna. Han är en vallare som man absolut vill ha med i ett team. Det går inte att förstå att man inte erbjuder honom ett nytt kontrakt.

Har du hört något om det här innan det blev känt i dag?

– Inför varje säsong diskuteras det hur ett vallateam ska se ut. Det har inte varit en hemlighet att det svenska laget har haft problem. De stora problemen som man kan se från sidan handlar om glidsidan och när det blir fäste in mot rugg – att då börja förändringen med att ta bort den duktigaste fästvallaren och den som har mest erfarenhet är helt galet.

Olsson var den förra säsongen personlig vallare åt Jonna Sundling, William Poromaa och Jens Burman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.