Hanna Ekblad, gruppledare för Moderaterna i Karlskrona, väljer att lämna sin post efter att hennes make fått jobb som förvaltningschef i kommunen. Foto: SVT

M-toppen lämnar sin post – efter makens nya chefsjobb

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Ekblad, gruppledare för Moderaterna i Karlskrona, väljer att lämna sin post. Detta efter att hennes make fått jobb som förvaltningschef i kommunen.

Hanna Ekblad (M), är gruppledare för partiet och ordförande i kunskapsnämnden i Karlskrona. Nu väljer hon att lämna uppdraget som gruppledare.

– Jag väljer att lämna som gruppledare för Moderaterna i Karlskrona för att det i framtiden inte ska finnas några frågetecken kring våra olika roller, skriver Hanna Ekblad i ett pressmeddelande.

Hon väljer dock att stanna som ordförande i kunskapsnämnden. En ny gruppledare kommer att väljas inom kort, tills dess tar vice gruppledare Carl-Göran Svensson över posten.

Beskedet kommer efter att Hanna Ekblads make, Tobias Ekblad, fått jobbet som chef för social- och funktionsstödsförvaltningen.

– Social- och funktionsstödsförvaltningen har sina utmaningar, fokus behöver ligga på det. Den nya förvaltningschefen behöver få bästa förutsättningarna för att arbeta vidare med den omställning som förvaltningen nyligen påbörjat, ett mycket viktigt arbete. Social- och funktionsstöds-förvaltningen ska skydda de mest sköra och utsatta i samhället. Det arbetet ska inte hindras av att hans fru är gruppledare för Moderaterna, säger Hanna Ekblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.