Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av bilarna hamnade på sidan efter krocken på Nobelvägen. Foto: Mikael Nilsson

Trafikolycka i Malmö – flera personer skadade

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer skadades när två bilar kolliderade på Nobelvägen i Malmö. Enligt polisen var även cyklister eller fotgängare inblandade, då en av bilarna kört in i dem.

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och misstänkt rattfylleri.

Larmet om olyckan kom in klockan 18.20 på tisdagskvällen efter en påkörning bakifrån. Efter krocken hamnade en av bilarna på sidan.

– Det är en allvarlig olycka. Specialutbildad polis var på plats och utförde akut sjukvård på tre av de skadade personerna. I samband med att bilen välter på sidan så skadas två personer som är på cykel eller till fots, säger polisens talesperson Patric Fors.

En allvarligt skadad

Sammanlagt sex ambulanser transporterade skadade till sjukhus. Enligt Region Skåne har en man fått allvarliga skador medan en kvinna i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern fått lindriga skador.

Har bilisten kört för fort?

– Det kan jag inte uttala mig om, utredningen får visa det. Bilarna är tagna i beslag och ska undersökas. Vi har pratat med vittnen också, säger Patric Fors.

Polisen utreder rattfylleri

Senare på kvällen upprättade polisen en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och misstänkt rattfylleri.

Misstanken om rattfylleri är för att utreda om föraren varit påverkad då han inte kunde blåsa i sållningsinstrumentet på plats, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.