Mats Hummels nickar in 1-0 för Dortmund. Se målet i Sportnytt. Foto: Kai Pfaffenbach / BILDBYRÅN

Dortmund klart för final i Champions League – slår ut PSG

Dortmund är klart för final i Champions League.

Detta efter att man på nytt besegrat PSG med matchens enda mål där försvararen Mats Hummels stångade in en hörna.

– Nu är vi klara för finalen på Wembley och det känns fantastiskt. Det är en match, vi har alla chanser och vi kommer att vara redo, säger Dortmunds, Emre Can, till TV4.

Dortmund hade med sig en 1-0-seger från det första mötet med PSG i Champions Leagues semifinalspel.

Efter en sömnig och inte särskilt välspelad första halvlek i kvällens returmöte, ökade tempot i den andra.

Detta mycket tack vare att vi fick se matchens första mål när Mats Hummels nickade in tyskarnas ledningsmål i den 50:e spelminuten.

Ett mål som tvingade PSG – som nu var i ett 0-2-underläge totalt – att gå offensivt i jakten på mål. Inledningsvis omgående genom två stolpskott från Warren Zaire-Emery och Nuno Mendes.

Kavalkad av ramträffar

Fransmännen höll mycket i bollen under resterande delen av halvleken, men utan att skapa några direkt farliga målchanser.

Svettigt blev det på nytt först i den 86:e matchminuten när en boll i straffområdet landade vid Kylian Mbappés fötter och anfallsstjärnan lyfte bollen i ribban – via målvakt Gregor Kobels fingertoppar.

Ett par minuter senare ekade det i virket på nytt nere hos Kobels. Ett tungt skott från portugisen Vitinha som Kobels inte hade några fingertoppar i närheten av.

”Det känns fantastiskt”

Tiden rann ut, PSG:s hopp om en finalplats likaså och det är Dortmund som under onsdagskvällen får vänta och se om det är Real Madrid eller Bayern München (2-2 från det första mötet) som de får möta i finalen på Wembley den 31 maj.

– Nu är vi klara för finalen på Wembley och det känns fantastiskt. Det är en match, vi har alla chanser och vi kommer att vara redo tillsammans med de bästa supportrarna i världen, säger Dortmunds Emre Can till TV4 efter matchen.