Se supertalangen Gavin McKennas mål mot Sverige i spelaren ovan. Foto: SVT

Sveriges gulddrömmar krossade – föll mot Kanada efter mardrömsperiod

Det blir inget guld i U18-VM för Småkronorna.

Kanada besegrade Sverige i semifinalen med 5–4 och supertalangen Gavin McKenna visade vägen med ett drömmål.

– Det där är ju löjligt bra gjort. Vilket mål han gör, kommenterade Dusan Umicevic i SVT:s sändning.

Se supertalangens drömmål i spelaren ovan.

Sverige inledde U18-VM med en 6–3-förlust mot Kanada. Det blev återigen ett tungt nederlag när lagen möttes i semifinal under lördagen.

Småkronorna fick tuffast tänkbara start på matchen när Kanada gick ifrån till en 4–0-ledning i den första perioden. 2–0-målet var en riktig delikatess från supertalangen Gavin McKenna som åkte slalom genom det svenska försvaret.

– Det där är ju löjligt bra gjort. Vilket mål han gör. Han bara seglar igenom det svenska försvaret som ser ut som koner, kommenterade Dusan Umicevic i SVT:s sändning.

Sverige var på väg mot jättevändning

Matchen såg ut att vara avgjord när Kanada hade en 5–1-ledning i mitten av den andra perioden. Då vaknade Sverige. Viggo Nordlund reducerade innan Victor Eklund satte 5–3 åtta minuter in i den tredje perioden.

En total scenförändring av matchen och Småkronorna tog över fullständigt. Utdelningen kom sedan när Hugo Orrsten fick in 5–4 efter en rörig situation framför den kanadensiska målvakten – och plötsligt kändes vändningen inte långt borta med sex minuter kvar att spela.

Kanada höll dock undan med nöd och näppe och ställs nu mot USA i final under söndagen.

Sverige möter Slovakien i bronsmatchen som sänds på SVT Play under söndagen med start 13.00.