Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Linus Johanssons mål i spelaren ovan. Foto: Viaplay

Tre Kronor tog andra raka segern – efter lagkaptenens klassmål

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor fortsätter att vässa VM-formen.

Segern mot Schweiz följdes upp med en ny vinst mot Tjeckien i Betano Hockey Games (2–0) efter ett klassmål från lagkaptenen Linus Johansson.

– Det är sällan vi får se den typen av projektiler från Johanssons klubba, kommenterade Viaplays expert Erik Granqvist i sändningen.

Se Linus Johanssons klassmål i spelaren ovan.

Efter två mållösa perioder med tjeckiskt spelövertag (20–9 i skottstatistiken inför den tredje perioden) spräckte slutligen Tre Kronor nollan genom Linus Johansson.

Lagkaptenen tog emot en fin passning från Max Friberg och stänkte upp ledningsmålet i det bortre krysset.

– Vid sidan av axeln, över plocken på Mrzakek i klykan. Det är inte ofta vi får se, Linus Johansson har ju andra styrkor i spelet, men den där typen av projektiler är sällan vi ser från Johanssons klubba, kommenterade Viaplays expert Erik Granqvist i sändningen.

Tre Kronor kunde sedan sätta 2–0 i öppen kasse i slutskedet av matchen genom Patrik Nemeth. Nu väntar Finland i final under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.