Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hampus Lindholms Boston besegrade William Nylanders Toronto. Se målet. Foto: Bildbyrån

William Nylander och Toronto ute ur Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inte en längre Stanley Cup-sejour för William Nylander och Toronto.

Boston besegrade Maple Leafs i avgörande game 7 som gick till förlängning – med svenske Hampus Lindholm som stor segerorkestratör.

Det var dukat för en hockeyrysare i när Toronto gästade Boston i TD Garden. Matchen bjöd sannerligen upp till dans.

Det längsta stråt drogs av Boston som därmed slår ut William Nylander och hans Toronto men det skulle krävas en förlängningsrysare i den sjunde avgörande matchen.

Stanley Cup

Lite mindre än två minuter in i förlängningen slängde Hampus Lindholm in en puck djupt ner i zon som studsade ut. Där fanns superstjärnan David Pastrnak som högg till och överspelade Ilya Samsonov i Toronto-målet för det matchvinnande 2-1-målet.

Det saknades inte svensk glans i matchen. ”Lill-Nyllet” gjorde enda målet för Toronto men fick se sig överglänst av en annan svensk. Hampus Lindholm kvitterade för sitt Boston innan han själv slog assisten till det avgörande målet.

Boston får nu möta Florida i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup

Mer i ämnet