Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Dahlin blev matchhjälte för Malmö med sina två raka straffräddningar – och fick revansch för cupfinalförlusten 2018. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin hyllas efter räddningarna: ”Otroligt stark”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Dahlin var med 2018 när Malmö förlorade cupfinalen mot Djurgården med 3-0. I dag fick MFF-målvakten sin revansch. Han räddade två raka straffar i cupsegern.

– Jag är trött nu, säger han.

Cupfinalen mellan Malmö och Djurgården gick till straffar.

Väl där var målvakten Johan Dahlin en avgörande faktor bakom Malmös seger. Han räddade först Haris Radetinac skott och sedan Tobias Gulliksens.

– Han är otroligt stark. Väntar på linjen. Han vinner målvaktskampen i dag, säger fotbollskrönikören Therese Strömberg i SVT:s sändning.

Själv var matchhjälten kolugn efteråt.

– Det var kul såklart. Jag hade kommunikation med Jonnie (Fedel, målvaktstränare MFF) mer än så var det väl inte, säger Johan Dahlin till SVT Sport.

Hur var de här 120 minuterna?

– De var okej, enormt tryck och bra inramning, en kanondag. Man kan inte önska sig mer än det här i en cupfinal. Det är hårt slit och många timmar bakom datorskärmen. Så det var kul att vi kunde göra det.

Enligt tränare Henrik Ryström jobbar laget aktivt på straffläggningar. De spelare som skickades fram som målskyttar var rutinerade namn som Anders Christiansen, Isaac Kiese Thelin och Martin Olsson.

– Vi har jobbat hela året med att träna straffar, vi har ritualer, vi har statistik på allting, vi vet vilka som är bäst på det, säger han.

Se alla straffarna i cupfinalen nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin jublar efter en räddad straff. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.