Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här blir Bostons Brandon Carlo målskytt i matchen mot Toronto. Foto: Wilfredo Lee

Bostons Brandon Carlo målskytt ett par timmar efter sonens födelse: ”Ville definitivt spela”

Uppdaterad
Publicerad

Boston gick direkt från Game 7-segern mot Toronto i söndags natt till att vinna den första kvartsfinalen mot Florida i natt. Boston vann med 5-1.

Brandon Carlo gjorde 3-1 i slutet av den andra perioden. Han reste inte med laget till Florida under söndagen utan väntade in att frun Mayson skulle föda parets andra barn. Sonen kom till världen och på måndagen kunde Carlo ta flygresan på tre timmar och ansluta till laget två timmar före nedsläpp.

– Jag ville definitivt spela och är väldigt glad att jag gjorde det, säger Carlo enligt AP.

Stanley Cup

Det var länge en jämn match. Floridas stjärna Matthew Tkachuk gjorde 1-0 och taket höll på att lyfta i hallen i Sunrise. Bara dryga minuten senare kvitterade Morgan Geekie till 1-1 och sedan kunde inget stoppa Boston som tog säsongens femte seger av fem möjliga mot Florida den här säsongen.

Jeremy Swayman har förpassat Ullmark till båset

– Jag var bara så imponerad av att vi alla inte accepeterade ett nej till svar. Den fysiska, mentala och allt var så bra att se och jag är verkligen spänd på vad som komma skall, säger Bostons målvakt Jeremy Swayman. Han har stått i hela slutspelet och tagit över förstaspaden från Linus Ullmark.

Swayman, som räddade 38 skott, verkar ohotad som förstemålvakt.

– Vi gjorde många misstag, Om det inte vore för Jeremy Swayman hade det varit en mycket jämnare match och de kanske hade kunnat vinna matchen, säger Bostons tränare Jim Montgomery.

KLIPP: Här briljerar Swayman i Boston-målet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här briljerar Jeremy Swayman i Boston-målet. Foto: Wilfredo Lee

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

1 - 5

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-0, 1-3, 0-2
Amerant Bank Arena, Sunrise, FL
Publik: 19275

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup

Mer i ämnet