Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vincent Trocheck jublar efter sitt suddenmål med Mika Zibanejad precis bakom sig. Foto: BRUCE BENNETT

NY Rangers Vincent Trocheck avgjorde i femte perioden: ”Jag vet inte vad som hände”

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers slog Carolina med 4-3 och gick fram till 2-0 i kvartsfinalserien. Vincent Trocheck avgjorde i den femte perioden.

Artemi Panarin sköt ett skott som via backen Jaccob Slavin gick ut till det vänstra hörnet. Mika Zibanejad, som precis rest sig efter att ha ramlat, klippte till direkt från snäv vinkel och målvakten Frederik Andersen räddade. Trocheck stod vid första stolpen och vände om och tryckte in returen för 4-3. Då stod matchuret på 87.24.

– Jag vet inte vad som hände, pucken gick bara in. Det är typiskt för matcherna när de går till förlängning, dubbel övertid, och vem som helst vinna, säger Trocheck, som gjorde sitt femte mål i slutspelet, enligt AP.

Stanley Cup

”Tror inte Trocheck uppfattade det”

Målet gav eufori i Madison Square Garden och många fans viftade med vita näsdukar.

– Jag försökte bara få pucken på mål och tror inte Trocheck uppfattade det som att jag passade honom. Men han fick tag i returen och gjorde det sedan väldigt bra, säger Zibanejad till Aftonbladet.

Rangers målvakt Igor Shesterkin gjorde 54 räddningar.

– Uppenbarligen spelade Shesty enastående och han höll oss kvar i matchen flera gånger, berömmer Trocheck.

Andra raka 4-3-matchen

Carolina förlorade andra matchen i den täta serien med samma siffror: 4-3. Nu vänder man hem till Carolina för två matcher.

– Vi är precis där vi vill vara. Det är små marginaler för att göra fel. Vi måste få utdelning i powerplay och hitta ett sätt att göra mål där, säger Carolinas Jake Guentzel som gjorde två mål.

Rangers har nu 6-0 i matcher i slutspelet efter att ha svept Washington med 4-0 i åttondelsfinalen.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 18006

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup

Mer i ämnet