Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jonna Sundling om vad hon söker hos sin kommande vallare. Foto: Bildbyrån/SVT

Jonna Sundlings oro inför säsongen: ”Dålig tajming”

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings personliga vallare, Perry Olsson, fick inte längre fortsätta i svenska landslaget.

Att byta till en ny vallare skapar en osäkerhet hos stjärnan.

– Speciellt nu när det kommer ett VM kommande säsong, säger hon till SVT Sport.

Beskedet att vallaren Perry Olsson inte längre får fortsätta valla för det svenska laget har chockat Jonna Sundling som haft Perry som sin personliga vallare.

Att bygga upp förtroende och ett bra samarbete mellan vallare och åkare är inte gjort i en handvändning, menar Sundling som känner en viss oro inför kommande säsong.

– Ibland kanske man klaffar direkt, ibland klaffar man aldrig och ibland tar det tid och det är såklart en osäkerhet, speciellt nu när det kommer ett VM kommande säsong, säger Sundling till SVT Sport.

Vallarens betydelse är väldigt stor, menar Jonna, som lyfter fram Perry som en stor del i hennes egna framgångar senaste åren.

29-åriga Sundling har vunnit två raka VM-guld i sprint och där emellan ett OS-guld på samma distans. Nu i vinter väntar VM i Trondheim, så att bytet av vallare kommer nu i stället för förra året som var mästerskapsfritt är olyckligt, menar Sundling.

– Ibland känner jag, ja, lite dålig tajming, men nu är det så och då får jag finna mig i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.