Fullt utvecklad brand i villa i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

Femton räddningsenheter kallades till en villabrand i Sävsjö. Inledningsvis sökte man med rökdykare i huset, men ingen person har påträffats i branden.

– Det finns ambulans på plats, men det finns inga uppgifter om skadade, säger räddningstjänstens ledningsoperatör, strax efter att räddningstjänsten kommit till platsen.

Larmet om branden kom strax före klockan halv sju på måndagsmorgonen. När styrkorna kom fram var det en brand med öppna lågor längs en hussida.

– Det brinner inte med öppna lågor där längre, men vi räknar med att vara kvar här i minst tre timmar, säger ledningsoperatören, en halvtimme efter att larmet kommit in.

Räddningstjänsten försöker nu släcka branden både utifrån och med rökdykare. Polis har också varit på plats, men säger att det inte finns någon misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.