Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlstads kommun planerar att ta över driften av sjömacken vid Kanikenäset under sommaren, trots tidigare beslut om att dra sig ur. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Karlstads kommun svänger igen – tar över driften av sjömacken

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommun kommer ta över driften av Sjömacken vid Kanikenäset i Karlstad trots allt. Anledningen är att den entreprenör som tidigare har planerat att sälja bensin till båtar på annan plats inte kommer att göra det.

I april fattade teknik- och fastighetsnämnden beslut om att tillfälligt ta över driften av Sjömacken vid Kanikenäset i Karlstad. Det beslutet kunde de inte verkställa då eftersom det visade sig att det redan fanns en entreprenör i Karlstad som säljer drivmedel till båtar.

Men nu har historien tagit en ny vändning och enligt Fredrik Nilsson, avdelningschef på markavdelningen på teknik- och fastighetsförvaltningen, planerar de återigen att tillfälligt ta över driften av Sjömacken vid Kanikenäset under sommaren.

– Det har framkommit att det förmodligen inte kommer att finnas någon annan aktör som säljer bensin den här säsongen, så därför genomför vi beslutet, säger Fredrik Nilsson.

Vad händer om någon annan aktör öppnar en sjömack och säljer bensin i Karlstads kommun?

– Då har vi ju en privat aktör och då ska inte kommunen driva någon sjömack, säger Fredrik Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.