Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Degerfors supermiss i matchen mot Örebo. Foto: Discovery

Degerfors förlorade derbyt mot Örebro – efter mardrömsminuter och jättemiss

Uppdaterad
Publicerad

Det heta länsderbyt levde upp till förväntningarna.

Till slut var det ett par mardrömsminuter och en av säsongens största missar som sänkte Degerfors borta mot Örebro (1–2).

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag har slut på ord. Det känns piss, säger Gustav Lindgren i Discovery + efter matchen.

Örebro och Degerfors jagade viktiga poäng för att få fart på säsongen under tisdagskvällen framför storpublik på Behrn Arena (12 312).

Efter en mållös första halvlek drog det igång ordentligt tidigt i den andra akten. Och det var ett elegant mål som bröt dödläget i den 52:a minuten.

ÖSK:s norske vänsterback Tobias Björnstad lyfte in bollen och den seglade hela vägen in i bortre gaveln över Wille Jakobsen.

Bara fyra minuter senare kom nästa smäll för Degerfors. Mamadouba Diaby rev ner Valgeir Valgeirsson i straffområdet och fick syna sitt andra gula. Kalle Holmberg gjorde inga misstag från elva meter och rullade in 2–0 till Örebro.

Högdramatiskt slut

Kvarten senare gick Degerfors på en kontring efter en soloräd från Gustav Lindgren. Fyra mot ett-läge och Lindgren fick öppet mål – men missade.

– Han missar därifrån! Men hur!? Hur är det möjligt!?, utbrast Discovery Plus kommentator Ramin Nouri.

Slutminuterna blev, trots en man kort för Degerfors, oerhört dramatiska. Först revanscherade sig Gustav Lindgren när han satte en straff i den 90:e minuten. Sedan missbedömde Örebros målvakt, Malte Påhlsson, en hög boll – som Adi Fisic nickade mot mål men bollen räddades på mållinjen.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag har slut på ord. Det känns piss, säger Gustav Lindgren i Discovery + efter matchen.

Segern innebär att Örebro klättrar förbi just Degerfors i tabellen. ÖSK parkerar nu på en sjunde plats med tio inspelade poäng – en pinne före Degerfors på åttonde plats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tar Örebro ledningen med läckra målet. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Superettan

Örebro SK logo

Örebro SK

2 - 1

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Behrn Arena, Örebro
Publik: 12312
Domare: Fredrik Oppong

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.