Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kim Andersson berätta om en eventuell fortsatt karriär i spelaren ovan. Andersson spelade SM-final för första gången redan 2004. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Kim Andersson om finalserien: ”Man ligger sömnlös”

Uppdaterad
Publicerad

Ystadsveteranen har chans på sitt fjärde SM-guld, det första vann han för 20 år sedan. Då med årets finalmotståndare Sävehof. Men snart 42 år unge Kim Andersson är fortfarande hungrig efter mer.

– Som Gandalf den grå i detta lag är det min roll att bidra med erfarenhet. Jag har inte lika stor roll som jag tidigare haft, säger Andersson till SVT Sport.

Kim Andersson spelade SM-final första gången år 2004 tillsammans med Peter Möller, pappa till dagens Sävehofspelare Felix och Simon Möller.

– Det är häftigt när man sätter sig ner och funderar på det. Samtidigt är jag tacksam att jag får lov att spela handboll fortfarande, jag njuter, säger Kim Andersson.

Rutinen har dock inte bara kommit med fördelar, nerverna är det sämre styr på som 40+ än tidigare i karriären.

– Man ligger sömnlös ibland, säger Kim Andersson.

Se Kim Andersson berätta om en eventuell fortsatt karriär i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.