Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens hundar är tränade att hitta både narkotika och vapen. Foto: Polisen

Polishundar hittade knark gömt i Helsingborgs grönområden

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen genomförde Helsingborgspolisen Insats Fyrfot där de sökte efter knarkgömmor i centralt belägna grönområden. 22 knarkgömmor och en vapengömma hittades av polishundarna under två dagar.

Polisinsatsens syfte var att sätta käppar i hjulet för Helsingborgs utbredda narkotikanandel och efter två dagars arbete hade totalt 23 fynd gjorts – ett vapenbeslag och 22 narkotikabeslag.

– Den här insatsen fokuserade vi på Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal, Olympia, Slottshöjden, Närlunda och ner mot Söder. De område vi väljer ut och söker är baserade på underrättelser och områdespolisens kunskap och erfarenheter, säger Erik Sjögren, gruppchef hundgruppen Helsingborg.

Kan analyseras

Han vill inte gå in på detaljer men beroende på fyndens storlek kan de skickas till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för DNA-analys. Men det framgår inte om några av fynden som gjordes under insatsen kvalificerar för detta.

Däremot menar Erik Sjögren att det inte är ovanligt att allmänna grönområden används för att gömma narkotika.

I videon får du se en av polisens hundar söka efter narkotika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.