Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kjell som hamnade mitt i trafikkaoset när Tullgarnsbron fastnade i öppet läge under fredagskvällen – ”jag hoppas det bara är en tillfällighet” Foto: Kjell Blomqvist

Tullgarnsbron i Uppsala avstängd – fastnat i öppet läge

Uppdaterad
Publicerad

Tullgarnsbron i Uppsala har fastnat i öppet läge och ingen prognos finns i nuläget för när felet kan vara löst. Bron invigdes för bara en dryg en vecka sedan.

Det var vid 18.10-tiden på fredagen som Tullgarnsbron fastnade efter att ha försökt att stängas, vilket UNT var först med att rapportera.

Enligt Uppsala kommun finns ingen prognos för när bron kommer vara åtgärdad, och på lördagen är den fortfarande fast.

– Vi har ingen prognos. Trafiken leds om via Kungsängsbron och Islandsbron, säger Erica Wallin som är kommunikatör i beredskap på Uppsala kommun, på fredagskvällen.

Felet undersökts av tekniker

Uppsala kommun meddelar att man har den tekniska beredskapen på plats och att man undersöker bron.

– Teknisk beredskap är på plats för att kontrollera bron. De behöver en stund på sig för att bilda sig en uppfattning, säger Erica Wallin.

Trafiken leds om och det finns i nuläget ingen prognos för när bron kan öppna igen.

– Man jobbar på för att lösa problemet, men bron går inte att stänga, säger Erica Wallin.

Kjell fastnade mitt i brokaoset

När Kjell Blomquist skulle cykla över bron som vanligt så hamnade han mitt i kaoset.

– Jag skulle cykla över bron så började det plinga och när de skulle fälla ner bron så fastnade den, säger Kjell Blomquist.

Kjell sa till bilisterna att bron fastnat och är förvånad över att bron redan inom en vecka från invigningen nu har problem.

– Det var ju lite oväntat att den inte skulle hålla längre än såhär, jag hoppas det bara är en tillfällighet så att det blir bra i fortsättningen, säger Kjell Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.