Vancouvers Conor Garland har precis satt 5-4 och fullbordat den mäktiga vändningen. Foto: DARRYL DYCK/NHL.com

Mäktig vändning av Vancouver – fyra raka mål mot Edmonton: ”Har ett bra självförtroende”

Vancouver vände 1-4 till 5-4 och vann den första kvartsfinalen mot Edmonton.

– Vi har ett bra självförtroende och visste att det skulle kunna lossna om vi var tålmodiga, säger matchvinnaren Conor Garland enligt AP.

Fansen var vilda av glädje på läktarna som förvandlades till ett vitt hav av näsdukar när det viftades runt arenan.

Stanley Cup

Det såg annars illa ut när Zach Hyman satte 4-1 till gästerna i mitten av andra perioden. Dock fick Vancouver med sig viktiga 4-2-reduceringen innan den tredje perioden efter ett mål av Elias Lindholm.

Sedan kom den mäktiga vändningen. På 4.48 gick man från 2-4 till 5-4. I mittzon lade Dakota Joshua över pucken till Conor Garland som med fart tog sig fram på högerkanten, fejkade ett skott, och fick in den avgörande pucken för 5-4. Då återstod det drygt fem minuter av matchen.

Misstag av Edmontons målvakt

Garland vallade in pucken via Stuart Skinners benskydd från snäv vinkel. Skinner insåg att han gjort ett misstag och tog en klunk vatten från flaskan vid målet medan han grämde sig.

Det spreds förstämning bland de tusentals fansen som följde matchen på storbildsskärm i Edmonton.

– Det är sådant som händer i slutspelet, du försöker hålla en ledning och ibland är du kanske lite för passiv, säger Edmontons superstjärna och kapten Connor McDavid enligt NHL.

Edmonton tog ut målvakten i slutminuterna och hade ett enormt tryck men lyckades inte kvittera