Joselu jublar efter att ha gjort 2-1 mot Bayern München i Champions League. Foto: JUANJO MARTIN

Real Madrid till Champions League-final efter rysarslut mot Bayern München

Joselu blev inbytt i minut 81.

Tio minuter senare hade han tagit sitt Real Madrid till Champions League-final.

Glädje, besvikelse och sedan glädje igen. Minut 91 var en känslostorm för Real Madrids fans.

Inbytte Joselus 2-1-mål dömdes först bort för offside, men efter VAR-koll ändrades beslutet och fansen fick jubla.

Hela fjorton minuters tilläggstid väntade men Real Madrid höll undan och är klara för ytterligare en CL-final. Superminuterna för Madrid påminde om Manchester Uniteds galna vändning mot just Bayern München säsongen 98/99.

– Många gånger har det sett ut som att vi varit döda och begravda, men vi har mentaliteten att aldrig ge upp, säger Real Madrid-stjärnan Jude Bellingham till TNT Sports enligt nyhetsbyrån AFP.

Ilska över underkänt mål

Real Madrid har haft en riktig guldvecka. I helgen bärgade de dessutom La Liga-titeln hemma i Spanien.

Joselus 1-1-mål kom till efter ett svagt ingripande från Bayerns rutinerade målvakt Manuel Neuer som tappade skottet från Vinicius Junior, varpå Joselu kunde slå in returen.

På slutet gjorde tyskarna 2-2 i den 113:e minuten men det målet vinkades bort för offside. Matthjis de Ligt som fick målet underkänt var förbannad över att assisterande domaren blåst av direkt och inte väntat ut en VAR-granskning.

– Om det inte är en klar offside ska du spela på. Jag tycker att det är lite av en skandal att han blåste, säger de Ligt som ska ha fått en ursäkt efteråt.

Förlusten gör att München går titellösa från en säsong för första gången på tolv år.

– Jag är besviken. Vi ville till final. Jag vet inte vad jag kan säga mer. Vi är helt slut, säger Bayern Münchens Alphonso Davies i TV4 Plays sändning.

Madrid jagar nu sin 15:e CL-titel. I vägen står Borussia Dortmund. Finalen spelas den 1 juni på Wembley.

2017: Real Madrid–Juventus 4–1

2016: Real Madrid–Atlético Madrid 6–4 e straffar, 1–1 e ordinarie tid och förlängning

2015: Barcelona–Juventus 3–1

2014: Real Madrid–Atlético Madrid 4–1 e förlängning, 1–1 e ordinarie tid