Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vännerna är arga och upprörda efter det misstänkta mordet på deras vän. Hör dem berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT/William Frykfeldt

Vännerna försökte få kvinnan att lämna Lessebo: ”Varnade henne”

Uppdaterad
Publicerad

Nära vänner till kvinnan som hittades död i ett vindskydd i Lessebo säger till SVT att de hade på känn att något hemskt skulle hända. Kvinnan har enligt vännerna utsatts för våld och hot under en lång tid.

– Vi försökte varna henne flera gånger.

Nära vänner till den 22-åriga kvinna som hittades död i ett friluftsområde i Lessebo beskriver tillvaron efter dödsbeskedet som ”overklig”.

De hade inte träffats på länge eftersom kvinnan hade flyttat till en annan ort, och hon levde även med skyddad identitet.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

– Hon har aldrig skrivit till oss på sms vad hon varit med om, bara berättat när vi sågs. Hon var jätterädd att de skulle kolla igenom hennes mobil, säger en vän.

Men nu verkade det som att framtiden såg ljus ut. Inför besöket i Lessebo berättade kvinnan för sina vänner att hon hade goda nyheter.

– Hon berättade att hon skulle flytta till Kalmar, att hon skulle förlova sig, att hon hittat lägenhet, och att hon fått jobb. Sen hände allt detta, säger en vän.

”En ängel och glädespridare”

Vännerna beskriver 22-åringen som en rolig, omtänksam och stark ung kvinna, som drömde om att läsa vidare till sjuksköterska.

– De som inte känner henne hade aldrig kunnat gissa hur tufft hon haft det. Vi vill att alla ska veta att hon var en jättetrevlig tjej. Hon var verkligen en ängel, och en glädjespridare.

– Vi vill inte att hon ska glömmas bort.

Tre släktingar till kvinnan är nu häktade misstänkta för mord och grovt gravfridsbrott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning om misstänkta mordet i Lessebo – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

Mer i ämnet