Mästarna Vegas illa ute – förlorade tredje raka

Uppdaterad
Publicerad

De regerande Stanley Cup-mästarna Vegas förlorade mot Dallas med 3-2 och ligger under i åttondelsfinalen med samma siffror.

– Men vi har många vinnare i vårt lag och borde kunna åka hem och ta en seger, säger coachen Bruce Cassidy.

Efter att ha vunnit de två inledande matcherna i Texas har nu Vegas förlorat tre raka matcher och är piskat att vinna hemma i Las Vegas på lördag morgon svensk tid.

– Vi borde kunna åka hemma och ta en match, säger Vegastränaren Cassidy.

För Dallas har läget ändrats betydligt på ett par dagar. Laget vill nu ta revansch för förra årets förlust i semifinalen (konferensfinalen i västra delen).

Fem Los Angeles-spelare tillgängliga förVM

– Efter de två första matcherna var det ingen som räknade med oss, men sex dygn senare tittar man upp och plötsligt har vi 3-2-ledning och en möjlighet att slå ut mästarna, säger tränaren Pete DeBoer.

Edmonton slog Los Angeles med 4-3 inför en kokande arena och gick till kvartsfinal efter 4-1 i serien. Los Angeles Adrian Kempe reducerade till 4-3 med drygt två minuter kvar men laget fick aldrig det stora läget att kvittera.

Förutom Kempe är Viktor Arvidsson, Carl Grundström, Andreas Englund och Jacob Moverare tillgängliga för VM.

– Jag har väl varit ganska sugen på VM de senaste åren, säger Kempe till Expressen

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

3 - 2

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

2-2, 1-0, 0-0
American Airlines Center, Dallas, TX
Publik: 18532

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.