Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Halldorf om hur han blev en Swiftie dad: ”Sedan upptäcker man – det här är faktiskt ganska så bra” Foto: SVT/Veckans snackisar/Natacha Pisarenko/AP

Swiftie-pappan slår tillbaka: Män som gillar kvinnlig kultur är en trigger

Uppdaterad
Publicerad

Farsorna borde låta sina döttrars intressen vara ifred. Så låter en del av kritiken mot de pappor som gått in i sina döttrars Taylor Swift-intresse.

– Jag har svårt att tro att det skulle kommit en liknande text om en pappa hade tagit sin dotter på en Bob Dylan-konsert eller om en farsa som tränar sonens fotbollslag, säger Joel Halldorf, kyrkohistoriker och Taylor Swift-fan, i SVT:s Veckans snackisar.

Texten som Joel Halldorf syftar på är Alex Schulmans text om så kallade Swiftie dads som börjat älska Taylor Swift genom sina tonårsdöttrar.

”Det går kalla kårar över min rygg när jag läser om det här (..) Föräldrar som invaderar sina barn, som inte låter dem ha ett eget liv, som inte låter dem älska något som bara tillhör dem” skriver Alex Schulman i DN. I Expressen uppmanar Kristin Lundell papporna att backa ut ur tjejernas rum.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

”Kvinnlig kultur – ska bara röra kvinnor”

Swiftie dads har kritiserats både för att uppmuntra till konsumtionshets, och för att tränga sig på sina döttrars intresse. Men Joel Halldorf slår ifrån sig kritiken.

– Det finns någonting i att kvinnlig kultur i vår tid bara ska röra kvinnor. När män går in och uppskattar den så är det en trigger för somliga. Det tycker jag att man har sett i reaktionerna på Swiftie dads, säger han.

Taylor Swift kommer att spela tre konserter i Stockholm den 17-19 maj.

Programmet Veckans snackisar om Swiftie dads, streamingsuccén Baby Reindeer och toxisk feminism publiceras på SVT Play under torsdagen den 9 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet