Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En dörr i Gottsunda besköts under tisdagskvällen. Dagen efter var stämningen lugn men dämpad i området. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Skytt i Gottsunda öppnade eld när barnen lekte – grannen Feleknas: ”Oroande”

Uppdaterad
Publicerad

Lugn men dämpad – så kan stämningen beskrivas i området i Gottsunda där en bostad besköts under tisdagen.

– I går var jag orolig, i dag har jag tvättstugan som vanligt, säger Feleknas Duya.

Fågelkvitter och porlande regn är det enda som hörs i bostadsområdet i Gottsunda. Polisens avspärrningsband är ihopvirade och det som syns från tisdagens dramatiska händelse är de fyra kulhålen i en av bostadsdörrarna.

– Jag var i duschen. Och när jag kom ut från den sa min dotter att hon hört skott. Då gick vi ut och kollade, sen tog jag döttrarna och gick in, säger Feleknas Duya, som bott i området i 16 år.

Ingen gripen för skottlossningen

Polisen hade under onsdagsförmiddagen inte kunnat gripa någon misstänkt och de jobbar på att få fram en motivbild till brottet.

– Just nu är det för tidigt att dra slutsatser. Vid den här typen av brott måste vi alltid kolla om det är kopplat till gängkriminalitet eller är det kopplat till en isolerad händelse, säger Roland Komaromi, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Brottet rubriceras som mordförsök, men ingen person skadades.

I klippet ovan: I klippet ovan: Så upplevde grannar skottlossningen i Gottsunda – och se bilder från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.