Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man har växt upp med henne”. Vännerna Clara Jansson, Jenna Schleifer, Svante Vernersson och Christine Toft dansar loss på dansgolvet – följ med in på Taylor Swift-klubben i klippet.. Foto: SVT

Här laddar fansen för Taylor Swift i Sverige – med egen klubb i Göteborg

Publicerad

600 fans samlas för att ladda inför Taylor Swifts konserter i Sverige – med en egen nattklubb i Göteborg.

– Vanligtvis finns det ingen klubb eller dj som spelar Taylor Swift, så att det finns en hel kväll med Taylor är sjukt, säger fanet Christine Toft.

Linnea Spjuth och Rebecca Flood ska gå på en av konserterna i Stockholm. Foto: SVT

På Pustervik i Göteborg bland paljettklänningar, drinkar och färgglada vänskapsarmband är dansgolvet fullt av hängivna fans som sjunger ikapp till Taylor Swifts största hits.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

För en kväll är hela klubben dedikerad till stjärnan och fansen är euforiska – 17, 18 och 19 i maj spelar idolen för första gången på svensk mark, på Friends Arena i Stockholm.

– Hon har väldigt mycket fans här, det ser man ju på hur snabbt konserterna blev utsålda, säger Rebecca Flood.

Taylor Swift-klubben startade i Malmö

600 fans har förköpt biljetter för kvällen – men allt startade för två och ett halvt år sedan. Arrangörerna Petra Huisman och Stefan Stanisic anordnade en kväll med bara Taylor-Swift-musik i hemstaden Malmö. Redan då var intresset stort.

– Vi hoppades att det skulle komma 50 personer – det kom 350 personer första kvällen, säger arrangören Petra Huisman.

Efter det har klubben bara växt. Hittills har de anordnat klubben i Malmö, Stockholm, Oslo och Trondheim. Till hösten fortsätter de i fler städer.

Arrangören: Har 18 ombyten

Under fem timmar spelas endast Taylor Swift-låtar och arrangörerna har inga problem med att fylla tiden, snarare tvärt om, de väljer noga vilka låtar som tar plats – och ingen spelas två gånger.

Under kvällen uppträder de själva på scen – och har 18 ombyten.

Varför 18 ombyten?

– Varför inte? säger Stefan Stanisic innan det är dags att kliva upp på scen.

”Det är en fantastisk kompositör och låtskrivare” säger arrangörerna Stefan Stanisic och Petra Huisman när de förbereder sig bakom scen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet