Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hugh Jackman, Emma Corrin, Ryan Reynolds och Shawn Levy på världspremiären av ”Deadpool & Wolverine” i New York. Foto: Evan Agostini/AP/TT

”Deadpool & Wolverine” slår rekord

Uppdaterad
Publicerad

Superhjältefilmen ”Deadpool & Wolverine” har slagit nya kassarekord. Under premiärhelgen drog den in 444 miljoner dollar globalt, motsvarande 4,8 miljarder kronor.

Den nya – och av kritikerna delvis utskällda – Deadpoolfilmen slår ekonomiska rekord, rapporterar branschsajten Deadline. Mest inkomstbringande premiärhelgen för en barnförbjuden (”rated R” i USA) film både globalt och i USA där den drog in 211 miljoner dollar – knappt 2,3 miljarder kronor.

– Det är inte bara fantastiskt för Disney eller Marvel, det är fantastiskt för hela industrin, säger Tony Chambers, som leder Disneys filmdistribution till AP.

Filmer som stämplas som "rated R" i USA kan innehålla grovt våld, sexuellt innehåll, svordomar eller bruk av droger och har en åldersgräns på 17 år för den som vill se filmen utan målsmans sällskap. I Sverige motsvarar det åldersgränsen 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.