Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Känner sig skådespelare stolta över att göra vissa stunt själva? Hör Emily Blunt och Ryan Gosling berätta i videon. Foto: UIP/Universal studios

Emily Blunt och Ryan Gosling om nya actionkomedin ”The fall guy”

Uppdaterad
Publicerad

I den nya actionkomedin ”The fall guy” hyllas filmvärldens okända superhjältar, stuntmännen och stuntkvinnorna. De som glöms bort i skuggan av kända skådisar.

– Som skådespelare får vi mycket beröm för filmteamets hårda arbete, säger huvudrollsinnehavaren Ryan Gosling.

Vi ser Ryan Gosling i rollen som stuntmannen Colt Seavers. Emily Blunt spelar hans kärleksintresse, den debuterande regissören Jody Moreno.

Deras relation sätts på prov när Goslings karaktär bryter ryggen efter ett farligt stunt. Han tvingas dessutom ut på en livsfarlig jakt efter sin skådis-dubbelgångare som försvunnit.

I filmen ser det ut som att Ryan Golsing slungas runt i luften, brinner och voltar. Men när Kulturnyheterna pratar med honom ger han främst äran till stuntmännen.

– Allt som krävde riktigt skicklighet gjordes av våra fantastiska stuntmän. Ben Jenkin, Logan Holladay, Troy Brown och Justin Eaton.

”Vill aldrig göra det igen”

Emily Blunt berättar att hon var mycket mer våghalsig när hon var yngre och arbetade med stunt i olika filmprojekt.

– Det fanns saker jag gjorde i ”Edge of Tomorrow” som kändes väldigt läskiga. Och jag var faktiskt väldigt rädd under min entré i Mary Poppins, säger Emily Blunt.

I ”Mary Poppins kommer tillbaka” (2018) seglar Blunt ned från himlen hållandes i ett paraply för att sedan landa sömlöst.

– Jag gjorde tre tagningar och kände min tolerans gå av på mitten. Jag kände ”jag är klar nu, jag vill aldrig göra det där igen någonsin”.

”Om du tabbar dig kör du på någon”

Ryan Gosling berättar att ett av hans läskigaste stuntminnen var under inspelningen av just ”The fall guy”.

– Det kom inte med i filmen men jag skulle köra i cirklar och alla stuntmän bildade en ring omkring mig. De ville att jag skulle göra det med dem runt mig. Så det var lite ”om du tabbar dig kör du på någon”.

Hör skådespelarna berätta mer i videon längst upp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se även hur det såg ut när stuntmannen Logan Holladay, under filminspelningen av ”The fall guy”, slog världsrekord i antalet bilvolter, så kallade ”cannon rolls”. Foto: UIP/Universal pictures

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.