• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Ruben Östlund: ”Har varit ett psykologiskt test”

Uppdaterad
Publicerad

Ruben Östlunds omdebatterade film ”Play är nominerad i sju kategorier, bland annat bästa film, manus och regi.

Play är den mest omdebatterade filmen i Sverige på flera år. Ruben Östlund säger att debatten som sköljde fram efter premiären blev som ett psykologiskt test för honom.

– Jag tyckte en del tappade huvudet i debatten och det blev hårda ord. Men vi är jätteglada över debatten i stort, att flytta den ut från kultur och nöjessidorna ut i en samhällsdebatt, det har varit ett av målen med filmen.

”En obehaglig exkursion in i fördomarnas, främlingsrädslans, vardagsterrorns och grupptryckets landskap” – så beskriver Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin det Guldbagge-nominerade verket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbaggen

Mer i ämnet