Matt Johnson, sångare i The The

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Matt Johnson om bandets historia och nya plattan. Foto: Oscar Fries

Matt Johnson: Önskar att bandets politiska låtar var inaktuella

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen intog The The scenen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Senaste fullängdaren släppte de 1999, alltså 25 år sedan. Kulturnyheterna träffar bandets frontfigur Matt Johnson.

Det engelska bandet The The hade sin storhetstid på 80-talet och har gjort duetter med Neneh Cherry och Sinead O'Connor. Bandets fronfigur Matt Johnson har kallats för pop-profet – på grund av sin förmåga att sätta ord på det som skaver i samtiden.

– Ett fåtal av mina låtar är politiska, jag önskar att de var inaktuella i dag. Men det är de inte. Människans natur förändras inte, vi ställs inför samma problem, säger Matt Johnson.

På nya skivan ”Ensoulment” har han bland annat inspirerats av ”1984”-författaren George Orwells sätt att leka med ord.

I klippet: följ med när Kulturnyheterna träffar Matt Johnson.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikel stod det att bandets spelning var den första på närmare tre decennier, detta stämmer inte då deras senaste spelning var 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.