Deras Euphoria – en klickfest på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Armens musikkårs tolkning av Euphoria har blivit en succé på nätet med över 280.000 visningar på Youtube.

Att det råder Euphoria-feber efter Loreens seger i Eurovision Song Contest råder det inget tvivel om. Några som tidigt kände på sig att Loreen satt på en vinnande låt var armens musikkår, som i samband med kungens födelsedag den 30 april hade premiärspelning av deras version av Euphoria.

Mannen bakom musikkårens tolkning av låten är Joel Engström, kompositör och student på Kungliga Musikhögskolan. Han  blev för en tid sedan kontaktad av Arméns Musikkår och fick frågan om han kunde skriva om låten så att den passade en blåsorkester.

Eurovision Song Contest 2012

-Det var svårt att få till något som var lite annorlunda, säger Joel Engström.

Det är också han som spelat in den film som nu sprids som en löpeld på nätet.

-Det är helt sjukt, skrattar Joel.

Björn Nyman, ställföreträdande chef för Arméns musikkår berättar en del av deras framförande på slottet brukar vikas åt fria tolkningar av olika musikstycken och att Euphoria dök upp i deras medvetande efter Loreens framträdande i den svenska melodifestivalen.

-Vi kände på oss att Euphoria blev bra, säger Björn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2012

Mer i ämnet