David Guetta under en spelning i Los Angeles. Foto: Scanpix

SVT direktsänder dansmusikfestival

Uppdaterad
Publicerad

SVT direktsänder från konserter med Sebastian Ingrosso och David Guetta på Stockholms stadion.

Dansmusiken får inte bara större plats i festivalsverige. Nu tar den sig också in i tv-tablån. Den 16 juni direktsänder SVT2 dansmusikfestivalen ”Summerburst” i Stockholm. Musikbloggen PSL är värd för sändningen,  som även sänds på webben och pågår i fyra timmar. Programledare är Per Sinding-Larsen.

Summerburst äger rum den 15-16 juni på Stockholms stadion, med stora artister som Tiësto, David Guetta, Adrian Lux och Sebastian Ingrosso.

– Vi kommer att ha gäster på plats, både som spelar på Summerburst och andra tongivande röster från en rad olika genrer inom klubbkulturen, säger Per Sinding-Larsen.

Sändning börjar klockan 20 när Sebastian Ingrosso från dansundret Swedish House Mafia och den franske dj:n och producenten David Guetta spelar. David Guetta ses som en av världens främsta dj:s och producenter. Han har bland annat samarbetat med Usher, Flo Rida, Nicki Minaj och Timbaland, och ligger bakom hits som ”When Love Takes Over” och ”The World Is Mine”.

-Vi vill vara på Stadion och skildra festen, och berätta vad som händer inom dansmusiken. Det är en av delarna inom dagens popmusik som växer störst och mest i Sverige. Vi ligger lite efter resten av Europa när det gäller den här sortens stadium-klubbkultur, däremot ligger vi långt framme vad det gäller själva musiken, så har det varit sedan långt tillbaka, säger Per Sinding-Larsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.