Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bra eller dåligt? – Se när youtubers runtom i världen får se Marcus och Martinus Eurovision-bidrag för första gången. Foto: Bravo Eurovision/Kyle Edwards/AK

Se youtubers runtom i världen reagera på Sveriges bidrag

Publicerad

”Snygg scenografi” ”Är det tvillingar?” ”Ingenting nytt”. Så låter det när youtubers får se Sveriges Eurovision-bidrag med Marcus och Martinus för första gången.

11 maj är det dags för Marcus och Martinus att tävla för Sverige i Eurovision song contest. Men reaktioner på bidraget har redan kommit in. De flesta påpekar att scenografin i årets nummer är väldigt bra och att bidraget kan få höga röster från jurygrupperna.

– Ett snyggt, bra pop-paket. Jag tror att det kommer gå helt okej. Jag tror mer på juryrösterna än telefonrösterna, säger Youtubern Alesia Michelle.

Eurovision song contest 2024

Knappt topp tio – enligt oddsen

I Melodifestivalen vann Marcus och Martinus både jurygrupperna och tittarnas röster. Men trots en överlägsen vinst så ser chanserna i Eurovision inte lika ljusa ut. På flera oddslistor är tvillingduon tippad att precis lyckas ta sig in på topp tio, men med knapp marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet