Skådespelaren Stellan Skarsgård. Foto: TT

Stellan Skarsgård får roll som skurk i sci fi-drama

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Stellan Skarsgård har tilldelats en roll i filmen Dune – en film baserad på författaren Frank Herbert sci fi-klassiker med samma namn.

Dune utspelar sig år 10 191 på planeten Arrakis, där en värdefull krydda produceras som hela universum är beroende av. I Dune kämpar klanen Atreide för att ta kontroll över Arrakis samtidigt som de blir förrådda av universums kejsare.

Och det är i den här berättelsen som skådespelaren Stellan Skarsgård, senast aktuell i musikalen Mamma Mia! Here we go again, kommer spela en av de mest skurkaktiga rollerna. Baron Harkonnen, vars familj tidigare basade över Arrakis och som nu drivs av hat gentemot huset Atreide, det rapporterar The Hollywood reporter.

Andra skådespelare som är klara för filmen är Timpthee Chalamet, Rebecca Ferguson och Dave Bautista. Inspelningarna kommer påbörjas i vår, i regi av Denis Villeneuve.

Dune har filmatiserats en gång tidigare, 1984, då i regi av David Lynch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.