Brittiska aktivister protesterar mot The Suns utvikssida Page 3. Nu kan de få gehör. Foto: Scanpix

The Sun kan skrota utskällda nakenbilder

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska The Sun överväger att lägga ner den omdiskuterade utvikssidan Page 3. Det säger tidningens ägare, mediemogulen Rupert Murdoch.

Storbritanniens mest kända och ökända kvällstidningssida, Page 3, har varit omgärdad av kraftfull kritik sedan den grundades på 1970-talet. Feministiska grupper som No more page three har i åratal kampanjat mot utviksbilderna, som man menar är sexistiska och skickar ut en förlegad bild av kvinnor.

Nu kan kritikerna vara på väg att få gehör. Den australiensiske mediemagnaten Rupert Murdoch, som äger The Sun genom bolaget News Corporation, skriver på Twitter att han överväger att ta bort Page 3-bilderna.

Som svar till en användare som skrivit att Page 3 tillhör ett svunnet århundrade svarar Murdoch: ”Du har kanske rätt, vet inte än men överväger det”.

Murdoch skriver vidare att en medelväg skulle kunna vara att i stället ha ”glamour-fashionistas” på samma utrymme.

Beskedet tas emot med stor glädje hos de grupper som i årtionden kampanjat mot Page 3. Huruvida planerna blir verklighet är dock inte klart. The Sun har ännu inte bekräftat planerna från officiellt håll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.