Vardagssex ska ersätta porr

Uppdaterad
Publicerad

Verklighetens folk har verkligt sex. Reklamguruns sexsajt ska visa hur sex går till. På riktigt.

Att barn av misstag ramlar över hårdporr på nätet är mycket vanligare än föräldrar önskar. Reklamgurun Cindy Gallop ville göra nåt åt saken och startade en sajt där användarna kan dela med sig av alldeles vardagligt, verkliga-livet sex.

– Vi vill visa att verkligt vardagssex är roligt. Knäppa, underbara saker händer, sånt som du inte ser i porrfilm eller amatörvideor, säger Cindy Gallop.

Medier

Vardagssex på nätet

Nät-kanalen MakeLoveNotPorn.tv har över 350.000 användare världen över som laddar upp sitt vardagssex. Med sajten vill Cindy Gallop, som besökte Webbdagarna i Stockholm i dag, stoppa det hon menar är en porrifiering av något av det mest naturliga människor sysslar med – sex.

Att hon dejtar unga män i 20-års-åldern och själv är över 50 är hon öppen med. Genom sexerfarenheter med yngre älskare fick hon idén och förstod att en sajt med verklighetsbaserat sex behövdes.

– Alla vill vara bra i sängen. Om allt du känner till är sånt som kommer från porren så är det det du kommer att använda dig av. Det kommer inte att fungera nåt vidare, säger Cindy Gallop.

Sexhinder på Facebook

Gör det enklare att prata om och se verklighetens sex – så blir världen bättre. Det är hennes enkla budskap.

– En sajt som min hade inte behövts om Facebook och Youtube tillät oss att vara precis så sexuella som vi är, och dela vårt sexliv lika naturligt som vi delar allt annat på Twitter, Facebook och Instagram.

Hennes inställning har fått mothugg. Varför ska vi dela intima stunder? Något kan man väl hålla för sig själv?

– Gå in på Google och skriv in ordet ”porr” i sökrutan. Ta du en titt på de tio första sökresultaten och försök sedan tala om för mig att det jag gör inte behövs, säger Cindy Gallop med eftertryck.

Men för att sökresultaten ska förändras krävs att fler ställer upp och villigt delar med sig av sitt privata sängkammarliv. Det kan bli en knepigare uppgift. Den svenska trafiken mot MakeLoveNotPorn.tv ligger först på plats 15, efter länder som USA, Kina, Indien och Brasilien.

– Sverige verkar vara ett land med öppna attityder kring sex, men när det handlar om att dela med sig är ni inte speciellt öppna, säger Cindy Gallop.

Uppdatering: Sedan artikeln publicerades ligger Sverige nu två på listan av länder som besöker MakeLoveNotPorn.tv. USA ligger etta och Kina kommer näst efter Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet