Göran Hägglund, partiledare, Kristdemokraterna Foto: Scanpix

Hägglund raljerade över Perssons miss

Uppdaterad
Publicerad

Kent Perssons (M) förslag på en myndighet som redan visade sig vara på gång blev snabbt godis på sociala medier. ”Själv funderar jag på att presentera en idé som jag kallar jobbskatteavdrag....” twittrade KD-ledaren Göran Hägglund.

I helgen lanserade moderate partisekreteraren Kent Persson förslaget att starta en ny myndighet med uppgift att granska landets äldreboenden. Problemet är bara att en sådan myndighet redan är i startgroparna. Något som snabbt uppmärksammades.

”Tur att de hann göra sitt utspel innan myndigheten är på plats.” twittrade Göran Hägglund med ironisk underton och skrev att han själv funderade på att lansera ett förslag som han skulle kalla jobbskatteavdrag.

Under #stuffkentdid och #dagenskent har det sedan dess raljerats friskt.

”Kents nästa förslag, löntagarfonder” twittrade en användare.

Liknelser med Juholt

Många drog också paralleller till Håkan Juholt som flera gånger anklagats för att skjuta från höften.

”Alla som saknar Håkan Juholt i offentligheten har nu fått ett botemedel för sin abstinens”, twittrade en användare.

Kent Persson själv förnekade dock likheter med före detta S-ledaren. Flera på Twitter menade också att det var socialdemokrater som låg bakom de flesta tweets om Perssons utspel, något som också blev ämne för sarkasm.

”Enligt moderaterna består twitterstormen mot @kentpersson bara av anställda socialdemokrater. Som @goranhagglund”, twittrade någon.

Även Moderaternas förre partisekreterare Sofia Arkelsten råkade ut för en kritikstorm, inte minst i sociala medier, när hon sade att Moderaterna var med och genomförde fri och lika rösträtt för 90 år sedan. Sanningen var dock att partiets föregångare Allmänna Valmansförbundet var emot fri och lika rösträtt. Under #stuffmoderaternadid skämtades det friskt om att Moderaterna tog på sig äran för diverse historiska händelser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.