• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Det nya kompisgänget efter sex timmar i bilen. Foto: Privat

Åsa hjälpte folk i kaoset: ”Har fått fyra nya kompisar”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan midsommarafton förvandlades tågtrafiken söder om Stockholm till ett kaos, men det har inte bara fått dystra konsekvenser – trots att tusentals tågresenärer tvingades ändra sina planer.

I en bil på väg till Göteborg sitter Åsa Sandberg tillsammans med fyra människor hon aldrig träffat tidigare, två av dem skulle ha tagit tåget ned men blev fast i Stockholm.

Dagarna innan hade Åsa genom Skjutsgruppen på Facebook fått kontakt med två killar som också skulle till Göteborg över midsommar. De bestämde sig för att hyra en bil tillsammans.

LÄS MER: Tågtrafiken igång igen

När det blev dags för avresa på torsdagseftermiddagen var tågkaoset i Stockholm redan ett faktum. På Facebook såg Åsa att en kompis flickvän var fast i tågkaoset och behövde hjälp för att ta sig till Göteborg – i hyrbilen fanns det fortfarande plats.

– På vägen till henne hittade vi sedan en till kille på Facebook som var en kompis kompis. Så vi fångade upp två som behövde skjuts.

”Vi har väldigt roligt”

Den nu fyllda bilen lämnade Stockholm kort innan 18 och gänget räknar med att vara framme i Göteborg omkring klockan 01 i natt.

– Vi har väldigt roligt. Vi har laddat bilen med snacks, och har nu en frågesport. Ingen har ångrat sig, säger Åsa Sandberg.

Själv är hon nöjd med att ha ”fått fyra nya kompisar”.

– Det är fantastiskt att såna här grupper faktiskt funkar. Folk har inte bara hjälpt till med skjuts, utan allt annat också, som boende till dem som är fast.

LÄS MER: Så kör du säkrare i midsommartrafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.