Under torsdagen kommer kungen att kalla till konselj och informera om vilkanamn och vilket tilltalsnamn prinsen kommer få. Det spekuleras mycket om namn och traditionellt sätt brukar kungafamiljen välja namn som finns i släkten.
– De brukar ha en koppling till namn som redan finns i släkten så därför är namn som Olof, Folke och Carl möjliga. Men det finns också namn som Wilhelm och Edmund. När det gäller tilltalsnamn så har de varit bra på att överraska, säger Sara Bull, producent för Året med kungfamiljen.
Under konseljen kommer kungen även informera vilken titel prinsen ska få. Alltså vilket landskap han blir hertig över.
– Det är flera som är lediga och möjliga som Öland och Västerbotten men det finns också några landskap som aldrig har haft någon hertig eller hertiginna exempelvis Blekinge, Bohuslän, Härjedalen, Lappland, Medelpad och Norrbotten, säger Sara Bull.
De som är upptagna är Västergötland (kronprinsessparet), Östergötland (prinsessan Estelle), Hälsingland och Gästrikland (prinsessan Madeleine), Värmland (prins Carl Philip och prinsessan Sofia), Jämtland (kung Carl Gustaf), Gotland (prinsessan Leonore) och Ångermanland (prins Nicolas).
Det här händer under torsdagen:
11.15
Konselj på Slottet där kungen informerar om namn, tilltalsnamn och titel.
11.25
Riksmarskalk Svante Lindqvist läser upp barnets titel, namn samt tilltalsnamn.
12.00
Salutering om 21 skott sker från Skeppsholmens salutstation samt från salutstationerna i Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg.
12.15
Tacksägelsegudstjänst Te Deum i Slottskyrkan på Slottet.
13.00-16.00
Gratulationslistor på Slottet. Möjlighet för allmänheten och den diplomatiska kåren att framföra skriftliga gratulationer.