Aftonbladet skriver att oroligheter befaras, men polisen vill inte kommentera uppgifterna.
– Med anledning av hur situationen ser ut i världen vill vi inte gå ut med information om besöket, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral i Stockholm, till tidningen.
Kallat in extra resurser
Enligt uppgifterna ska polisen även ha kallat in extra resurser för att effektivt kunna bemöta eventuella oroligheter under söndagen.
– Målet är givetvis att mötena ska kunna genomföras utan oroligheter och att mötesfriheten ska kunna garanteras, säger en poliskälla till Aftonbladet.
I april går landets invånare till valurnorna i en kontroversiell folkomröstning som kan ändra grundlagen och ge presidenten ökade maktbefogenheter.
– Vi kommer inte att gå ut med någon information om exakt vad det är för agenda och var den här personen kommer att röra sig, säger Anna Westberg.
Yttrandefriheten gäller
Ove Bring, professor emeritus i internationell rätt, säger till Sveriges Radio att det generellt sett är tillåtet för politiker att kampanja utomlands, förutsatt att värdlandet inte har några invändningar.
– Ja huvudregeln är att yttrandefriheten gäller, även för politiker från andra länder. Men enligt artikel tio i Europakonventionen finns ändå en möjlighet att stoppa politiska kampanjer från andra länder om man anser att det är nödvändigt i ett demokratiskt samhälle, förklarar Ove Bring för Sveriges Radio.
Kent Öberg vid Utrikesdepartementets pressjour menar att politikerns kampanjande inte är något att reagera starkt över.
– Vi har yttrandefrihet i Sverige och alla har rätt att tala och mötas. Och får man ett sådant tillstånd så får man hålla ett möte, säger Kent Öberg till Sveriges Radio.